»Projekt odlično prispeva k ozaveščanju o pomenu lokalno pridelane hrane.«
»Sestavine tradicionalnega slovenskega zajtrka so pogosto navdih za slovensko umetnosti.«
»Slovenska hrana je zdrava in kakovostna, še posebej, če je lokalno pridelana.«
»Kupujmo toliko, kot potrebujemo, vzemimo si čas za pripravo obrokov doma, izbirajmo, ko je to le mogoče, sezonsko in lokalno pridelano hrano. Predvsem pa to, kar kupimo, tudi porabimo.«
»Hrana naj bo pridelana lokalno, varno in na čim bolj tradicionalen način.«
»Z razglasitvijo Tedna slovenske hrane dajemo pomemben poudarek slovenski hrani oziroma hrani iz lokalnega okolja.«
»Zaradi zaprtja šol so ostale velike količine dobre, zdrave, lokalno pridelane hrane, ki je kmetje niso mogli prodati. Ob tem se še bolj zavedamo pomena te lokalne hrane in vseh posledic nakupovanja hrane pri lokalnih pridelovalcih.«
»Uživajmo lokalno pridelano hrano, izbirajmo trajnostne rešitve, pri nakupih izdelkov široke potrošnje pa bodimo zmerni, še raje – skromni.«
»Skupna evropska politika slovenskemu kmetijstvu pomaga predvsem pri razvoju in pri ozaveščanju da je lokalno pridelana prehrana zelo pomembna.«
»Prav tako moramo osvestiti potrošnike o prednostih zelenjave, ki je bila pridelana v bližini.«
Kliknite povezavo za prikaz izjav v želenem obdobju